Betere sfeer en sportiviteit

Bestuursleden Jeroen Pelleboer en Jan Willem van Asselt zijn onlangs naar een workshop van de KNLTB in Deventer geweest. Zij kregen tips aangereikt hoe de sfeer en sportiviteit binnen de tennisvereniging beter kan worden. Ook ging het over het binden van vrijwilligers.

Er waren deze avond meerdere tennisverenigingen aanwezig. Al snel konden we concluderen dat het met de sportiviteit in het tennis wel goed zit. We zullen ons al verenigingen altijd moeten blijven inzetten voor sportiviteit.

Naast het sportief besturen kreeg de workshop een wending, omdat de aanwezige mensen het graag over de vrijwilligers wilden hebben. Het bleek namelijk dat de verenigingen het lastig vonden om vrijwilligers te vinden voor het werk dat op de club moet gebeuren. Het onderwerp bracht een mooie discussie op gang en zorgde ervoor dat de clubs onderling hun ideeën presenteerden aan elkaar.

Wij – als bestuursleden van IJTC – hebben deze avond veel frisse ideeën opgedaan over sportiviteit, maar ook zeker over de vrijwilligers. Al met al een geslaagde avond en wij hopen dit te kunnen gebruiken binnen onze activiteiten.

Verslag: Jeroen Pelleboer