Cursus voor competitie- en toernooileider

De KNLTB probeert de verenigingen zoveel mogelijk te ondersteunen. Door de introductie van de verenigingscompetitieleider (VCL) en de verenigingstoernooileider (VTL) is de organisatie en uitvoering van zowel competities als toernooien erg versoepeld. Dit voorjaar worden cursussen gegeven om VCL of VTL te kunnen worden.

Door de leiders zijn knelpunten snel verholpen, en dit maakt het werk voor de vrijwilliger een stuk plezieriger. Wanneer vrijwilligers een cursus volgen, verdwijnt ook de onduidelijkheid over wat er van hen precies verwacht wordt. Wellicht kost het daardoor zelfs minder moeite vrijwilligers te werven.

De VCL en VTL cursus wordt gegeven met behulp van MijnKNLTB e-Campus. MijnKNLTB eCampus is de leer- en toets omgeving die geïntegreerd is in MijnKNLTB. Met behulp van elearning kan het leerproces op verschillende manieren worden ondersteund. Het is met elearning mogelijk om naast de klassikale bijeenkomsten ook andere aantrekkelijke leervormen toe te passen. Meer interactiviteit, quizvragen en interactieve video maken het leren interessant.

Het afnemen van testen kan ook veel gemakkelijker verlopen omdat antwoorden direct kunnen worden beoordeeld. Het voorbereiden op de cursus, het leren en het toetsen kan allemaal tijdsen plaats onafhankelijk gebeuren. Het leermateriaal is altijd up-to-date en kan ook na een cursus nog als naslagwerk worden gebruikt.

Interesse of vragen? Neem contact op met Jan Willem van Asselt.