Dit werd besproken tijdens de algemene ledenvergadering

In de kantine werd op dinsdag 18 april de algemene ledenvergadering gehouden. Dit werd er tijdens de bijeenkomst besproken:

Aan het begin van de vergadering stond voorzitter Hans Hullegie stil bij het overlijden van Marianne Drok. Zij maakte deel uit van de trainingsgroep op maandagavond en deed mee aan de toss op donderdagavond. Haar plotselinge overlijden maakte diepe indruk binnen de vereniging.

Ook werd stilgestaan bij het afscheid van Mannie Vaandering als vrijwilligerscoördinator. Decennialang heeft hij zich met bijna onvermoeibare energie ingezet voor onze club. Daar is de vereniging hem zeer erkentelijk voor. Als dank voor de bewezen diensten is Mannie een bos bloemen en een dinerbon aangeboden.

Mede dankzij de inspanningen van Mannie en een groep trouwe vrijwilligers konden we zo lang als IJTC bestaat op gravelbanen spelen. Maar Mannie gaf ook duidelijk aan dat het zeer arbeidsintensief is. Mede op zijn advies is besloten om over te stappen op smashcourt. Helaas moest voorzitter Hans Hullegie tijdens de vergadering vertellen dat de aanleg met vertraging kampt, omdat het tapijt niet wordt geleverd.

Door een bijdrage van de gemeente Kampen kost het renoveren van de banen IJTC geen geld. Een welkome meevaller. Ook al is onze club financieel gezond, de onzekerheid over de energieprijzen hangen als een donkere wolk boven de begroting. Door de aanschaf van een thermostaat is in het afgelopen jaar fors minder gas verbruikt, maar de keerzijde is dat het tarief flink is gestegen.

Op verzoek van het bestuur gingen de aanwezige leden akkoord met een contributieverhoging van 10 euro per 1 januari 2024. Deze verhoging is nodig, omdat alle kosten waarmee IJTC te maken heeft ook omhoog gaan. De contributie stijgt minder hard dan de kostenstijging waarmee de club te maken heeft.

Tot slot vroeg het bestuur de aanwezige leden om zich uit te spreken over sponsoring. IJTC is benaderd door een gokbedrijf, dat voor een goede prijs reclameborden wil plaatsen. De leden zeiden dat IJTC gokreclame niet moet toestaan en daar sluit het bestuur zich bij aan.