Gooi versleten tennisballen in blauwe container

Sinds kort staat een blauwe container op ons tennispark. Die is van Renewaball. In de bak kun je oude tennisballen gooien, die daarna worden gerecycled. Het is een initiatief van ABN Amro om klimaatverandering tegen te gaan.

Elk jaar worden er zo’n 300 miljoen tennisballen geproduceerd. In Nederland gebruiken we er zo’n 5,5 miljoen per jaar. Voordat die ballen in ons land aankomen, zijn ze vaak al twee keer de wereld rondgeweest. Wordt er mee getennist, dan komen er bij elke slag ontelbare deeltjes microplastics vrij, die in de lucht blijven dwarrelen. En uiteindelijk belandt 97% van alle tennisballen in de prullenbak. Allemaal niet goed voor het milieu.

De Renewaball brengt daar verandering in. Deze eerste recyclebare tennisbal ter wereld is gemaakt met oude ballen en 100% recyclebaar. De bal wordt geproduceerd en gebruikt in West-Europa. Het vilt van de bal is gemaakt van biologisch wol en katoen, en bevat geen polyester en nylon. Zo kun je met een goed gevoel de baan op voor een veel milieuvriendelijker partijtje tennis.