IJTC bedankt haar onmisbare vrijwilligers

“Vrijwilligers zijn belangrijk, zonder hen kan onze vereniging niks.” Dat zei voorzitter Frans Schrijver tijdens de vrijwilligersavond van IJTC. Op een gezellige avond werd lekker gegeten én nagedacht over de toekomst van het vrijwilligerswerk bij onze vereniging.

Tijdens de avond bleek dat vrijwilligers met veel plezier hun taken uitvoeren. Zo zorgden zij ervoor dat in het afgelopen jaren de banen weer in uitstekende conditie waren, zowel het gravel als kunstgras. Ook hebben de heggen om de banen heen een flinke snoeibeurt gekregen en is de kapotte lichtmast zelf weggevoerd.

20170110_214830

Wat ook bleek is dat behoefte is aan vers vloed. Vooral van de jongere generatie. Het klaarmaken van de gravelbanen voor het nieuwe tennisseizoen is een zware klus. Onze oudere vrijwilligers zien graag dat jongere leden in maart helpen. Interesse? Neem contact op met vrijwilligerscoördinator Mannie Vaandering.

Ook werd stilgestaan bij het ledenaantal van IJTC. We merken dat onze gezellige tennisclub ook de gevolgen ondervindt van de dip waar de tennissport in zit. Op 1 januari had onze vereniging 84 leden. Een aantal dat met gemengde gevoelens werd besproken. Het is jammer dat veel trouwe leden hebben bedankt, maar tegelijkertijd heeft de inspanning van ledenwerving vooral bij de jeugd resultaat gehad. Dit jaar blijven we proberen om de jeugd aan ons te binden, maar willen we onze vereniging ook interessant houden voor de ‘jonge ouderen’.

20170110_220124

De toekomst van de vereniging. Dat is een punt waar bestuurslid Jeroen Pelleboer in het komende jaar over na wil denken. Niet alleen, maar met leden. Tieners, dertigers, en gepensioneerden. Wil jij meedenken? Neem contact op met Jeroen!