IJTC begint met interne competitie

De zomer een rustige tennisperiode? Niet als het aan IJTC ligt. In juni, juli en augustus wordt een proef gedraaid met een interne competitie. Aan de eerste editie doen zestien leden mee.

Het kloppen hart is de app Scala. Tennissers registreren zich als leden van IJTC, waarna ze worden toegevoegd aan de interne competitie. Op basis van speelsterkte zijn drie poules gemaakt: twee met vijf deelnemers en een poule met zes tennissers. Dit systeem zorgt dat veel gelijkwaardige wedstrijden worden gespeeld.

Vervolgens maakt de app een speelschema. Maar deze ligt niet vast! Met jouw tegenstander bepaal je zelf op welke dag en op welk tijdstip de wedstrijd wordt gespeeld. Het nieuwe tijdstip kun je verwerken in de app. Is de wedstrijd gespeeld? Dan vul je samen de eindstand in, waarna Scala de uitslag verwerkt in de ranglijst van jouw poule.

Hebben alle tennissers uit een poule tegen elkaar gespeeld? Dan is de ranglijst definitief.

Met deze interne competitie hoopt IJTC dat ook in de relatief rustige zomermaanden volop wordt getennist. Dat is ook goed, na een zeer rustig begin van dit tennisseizoen door corona. De eerste editie van de interne competitie is een proef. Afhankelijk van hoe het bevalt, bekijkt de Technische Commissie hoe we verder gaan met Scala en of het aanbod wordt uitgebreid.

Meer weten? Neem contact op met Jan-Willem van Asselt.