IJTC viert nieuw seizoen met opgeknapt tennispark

Tennisvereniging IJTC nam bij de start van het tennisseizoen op zaterdag 30 maart het prachtig gerenoveerde terras in gebruik. In de wintermaanden is door een groep enthousiaste vrijwilligers hard gewerkt aan de herinrichting van het centrale plein op het tennispark in IJsselmuiden.

Opvallend voor het nieuwe terras zijn de open ruimten. Hierdoor is er vanaf alle plekken, zowel op als buiten het tennispark, goed zicht wat er op de zes prachtige tennisbanen gebeurt. Zij vormen het kloppend hart van de vereniging waar prestatie en recreatie samen gaan.

De herinrichting bestond uit twee grote projecten. Zo is het verhoogde terras uitgebreid in de lengte van de baan. Door deze verandering hebben meer toeschouwers een nog beter zicht op de tennissers. Door het verwijderen van de struiken is vanuit de kantine de actie op de tennisbanen beter te volgen.

Het tweede project is de herinrichting van het voorplein. Ook hier zijn de struiken verwijderd en vervangen door gras, planten en bankjes. Blikvanger is het door Thijs Plender gemaakte kunstwerk. Het is een mooie plek geworden om van tennis te kunnen genieten. Door de open inrichting is ook van buiten de poort duidelijk zichtbaar wanneer wordt getennist bij IJTC, wat natuurlijk uitnodigt om zelf te gaan spelen.