Jan Willem pakt dubbel bij clubkampioenschappen

Een top week! Op een andere manier kan Tennisvereniging IJTC in IJsselmuiden niet terugkijken op de afgelopen week. De terugkeer van de clubkampioenschappen mondde uit in een prachtige sportieve strijd met winnaars die stuk voor stuk boven zichzelf uit staken. Jan Willem van Asselt ging met de dubbel aan de haal.

De clubkampioenschappen duurden vier dagen. Midweeks werden de voorronden gespeeld van het heren enkel, heren dubbel en gemengd dubbel. Hierdoor waren de banen de hele week door volledig bezet en het toneel van boeiende wedstrijden. Hoewel de regen voor de nodige ongeplande pauzes zorgde, kon het strakke toernooischema binnen de tijd worden voltooid en werden op zaterdag de finales gespeeld.

De finaledag van de clubkampioenschappen begon met een toernooi voor de jeugd. Onze leden van de toekomst genoten volop. Zij lieten allemaal zien veel plezier in tennis te hebben en het talent te bezitten om beter te worden. Uiteindelijk was het Matijs Kaashoek die met de eerste prijs naar huis ging.

De ontknoping van het toernooi bij de senioren was net zo spannend als bij de jeugd. De eerste winnaars die bekend werden, waren Jan Willem van Asselt en Harmen Last. Zij waren de beste in het heren dubbel. Van Asselt ging met nog een eerste prijs naar huis. Hij won ook het heren enkel. De titel van het gemengd dubbel werd een prooi voor Jeroen en Eline Pelleboer. 

Met het succes van afgelopen week kijkt IJTC er al naar uit om volgend jaar opnieuw de clubkampioenschappen te organiseren. Zij bleken garant te staan waar IJTC voor staat: eerst volop sportieve strijd en daarna ruimte voor gezelligheid.