Terras en kantine gaan (beperkt) open

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld. Dat betekent dat ook naast de baan steeds meer mogelijk wordt. Zo opent IJTC binnenkort het terras op het tennispark. Dat gaan we zo doen:

Bij mooi weer mogen tennissers weer met elkaar op het terras zitten. Maar hier zitten voorwaarden aan. Tussen iedere speler moet 1,5 meter afstand zijn, behalve als jullie samen in een huis wonen. Maak dus een ruimte kring om het tafeltje. Wordt het te druk? Ga dan niet met zijn allen op het verhoogde terras zitten, maar verplaatst een aantal stoelen naar het plein voor de kantine. Als je vertrekt wel weer terugzetten, natuurlijk!

Ook mag de kantine weer open. Maar alleen voor het ophalen van consumpties. Dit doe je niet zelf! Het bestuur wijst een aantal leden aan die bestellingen in behandeling nemen en de consumpties ‘serveren’. Bij hen betaal je ook. Zelf kom je niet in de kantine. Consumpties nuttigen we voorlopig buiten.

Mogelijk gaat de kantine binnenkort helemaal open. Welke voorwaarden daar aan worden gesteld, is nog niet helemaal duidelijk. IJTC wacht hiervoor berichten van het Rijk, de gemeente Kampen en tennisbond KNLTB af.