Competitie spelen kan op allerlei manieren

Het kan nog 2 weken: inschrijven voor de voorjaarscompetitie van de KNLTB. Heb jij je nog niet aangemeld? Dan helpen wij met het maken van een keuze. Want competitiespelen kan op veel manieren en op verschillende niveaus. Onze verenigingscompetitieleider Jeroen Pelleboer kan je ook helpen.

Nieuw is de 8&9-competitie. Exclusief voor spelers met deze speelsterkte. Er wordt gespeeld in twee klassen, zodat iedereen op een eigen  niveau speelt. De eerste klasse is er voor tennissers met wedstrijdervaring. De tweede klasse is er voor spelers die net beginnen.

De Onder35 Competitie is alleen voor tennissers van 17 tot en met 35 jaar. Er wordt gespeeld in 4 klasses. Teams worden ingedeeld op basis van hun puntengemiddelde. Eigenlijk is dit heel simpel: de beste teams spelen in de hoogste klasses.

Voor tennissers die ouder zijn dan 17 jaar, is er de zomeravondcompetitie. Op 7 woensdagavonden in mei en juni wordt getennist. Tennissers kunnen deze competitie combineren met – bijvoorbeeld – de zaterdagcompetitie. Ook de zomeravondcompetitie wordt in 4 klasses gespeeld. Voor deze competitie geldt een langere aanmeldingstermijn, namelijk tot 1 januari.

Naast deze nieuwe competities, zijn er nog de vertrouwde mogelijkheden. Zoals de dubbels op donderdagochtend, de mix op vrijdagavond en verschillende jeugd- en seniorencompetities op zaterdagochtend en zaterdagmiddag.

Neem voor meer informatie contact op met verenigingscompetitieleider Jeroen Pelleboer