IJTC houdt instuiftraining voor niet-leden

Om de jeugd weer in beweging te krijgen, houdt tennisclub IJTC in IJsselmuiden instuiftrainingen. Die zijn op woensdagmiddag en bedoeld voor niet-leden tot 18 jaar. Hiermee geeft IJTC gehoor aan de oproep van premier Mark Rutte. Hij vroeg sportverenigingen om ook voor niet-leden activiteiten te organiseren.


Tennis is een zeer geschikte sport om te spelen. Het is een actieve, leuke én sociale sport. Daarnaast is het goed mogelijk om de coronamaatregelen na te komen, zoals 1,5 meter afstand houden. Hiervoor heeft de landelijke tennisbond KNLTB een uitgebreid protocol opgesteld, dat is goedgekeurd door het RIVM. Op basis van deze regels zijn afgelopen week met succes de trainingen voor jeugdleden van IJTC hervat.


Om jonge niet-leden te laten tennissen, werkt IJTC samen met de gemeente Kampen. De trainingen worden gegeven door Nick de Zwart van tennisschool Breakpoint. Wie mee wil doen, meer informatie wil of benieuwd is welke coronamaatregelen zijn genomen, kan contact opnemen met Nick via nick@breakpoint.nl