IJTC Open verplaatst naar 2021

IJTC heeft besloten om de eerste editie van het IJTC Open met een jaar uit te stellen. De tennisclub zou van 15 tot en met 20 juni voor het eerst een toernooi houden voor tennissers uit de wijde regio. Hoewel tennisbond KNLTB toernooien in deze periode nog niet heeft afgelast, vindt IJTC het onverantwoord om het IJTC Open door te laten gaan.


Door de uitbraak van het coronavirus is de voorbereiding verstoord. Een stevig fundament ontbreekt voor het houden van een succesvolle eerste editie van het IJTC Open. Daarnaast vindt IJTC het onverantwoord om in deze tijden tennissers uit de regio naar IJsselmuiden te laten komen, omdat in de gemeente Kampen relatief veel coronabesmettingen zijn. 


,,IJTC plaatst gezondheid boven sport”, zegt toernooileider Jan Willem van Asselt. ,,Het toernooi uitstellen is een flinke teleurstelling. Een commissie heeft maandenlang hard gewerkt aan het organiseren van de eerste editie. Maar wij beseffen dat uitstel op dit moment het enige en juiste besluit is.” De KNLTB heeft verplaatsing naar 2021 geaccepteerd.