IJTC neemt initiatief tot onderlinge jeugdcompetitie

Tennisvereniging IJTC heeft het initiatief genomen tot een onderlinge tenniscompetitie. De club werkt samen met KJLTC uit Kampen en Eerste Wittien uit Genemuiden. Het doel is om jonge tennissers met plezier te laten sporten, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen.

 ,,Jonge tennissers moeten plezier hebben in hun sport. Dat is het belangrijkste”, vindt Jan Willem van Asselt. Hij is bestuurslid Jeugdzaken bij IJTC. Van Asselt nam het initiatief om met KJLTC en Eerste Wittien een onderlinge  jeugdcompetitie op te richten. Mogelijk sluiten andere verenigingen zich nog aan. De competitie is gericht op jeugdleden die beginnen met tennis. Van Asselt zegt: ,,Het zijn mooie verenigingen in de regio, die hetzelfde uitgangspunt als IJTC hebben. Door samen te werken kunnen jonge tennissers iedere zaterdag tegen leeftijdsgenoten spelen.” De wedstrijden worden gespeeld in het voorjaar. 

Door het opstarten van een onderlinge competitie, doet IJTC dit seizoen niet mee aan de reguliere jeugdcompetitie van de tennisbond. De vereniging beleefde in de afgelopen jaren negatieve ervaringen. Het is een trend dat minder jongeren tennissen. Hierdoor worden minder teams ingeschreven in de competitie. Het gevolg was dat jeugdleden op zaterdag verder moesten reizen. Ook troffen zij steeds vaker oudere tegenstanders. Het niveau- en krachtsverschil werd te groot. Het plezier in tennis nam af en de ontwikkeling van de jongeren werd geremd. IJTC heeft zijn zorgen geuit bij de tennisbond.