Lees hier wat IJTC doet tegen corona

Beste tennisser,

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. De gevolgen merken wij direct in ons dagelijks leven. Dus ook op de plek waar we sporten. Daarom wil het bestuur van IJTC jullie informeren hoe wij als vereniging met de maatregelen omgaan die besmetting moeten voorkomen.

IJTC ziet op dit moment geen reden om het tennispark en de kantine te sluiten. Dat heeft ermee te maken dat tennis vaak wordt gespeeld in kleine groepjes en er nooit meer dan honderd personen tegelijk in onze kantine zijn. Vanzelfsprekend geldt dat tennissen op eigen risico is. Dat verschilt in deze periode niet met andere dagen in het jaar.

Maatregelen

Wat betreft de preventiemaatregelen houdt IJTC zich aan de richtlijnen van de regering en het RIVM. Dat betekent:

– Geef elkaar geen hand

– Nies of hoest in de elleboog

– Drink alleen uit jouw eigen flesje of bidon

– Houdt voldoende afstand tot elkaar (minimaal 1 meter)

– Let extra op jouw persoonlijke hygiëne

– Kom niet naar het tennispark als je verkoudheidsklachten hebt

– Kom niet naar het tennispark als je hoest of benauwd bent

– Kom niet naar het tennispark als je lichaamstemperatuur hoger is dan 38 graden

– Kom niet naar het tennispark als je in de afgelopen 14 dagen in een risicogebied bent geweest, zoals China en Italië

– Oudere leden (65+) moeten goed nadenken of zij naar het tennispark willen komen

Voorjaarstoernooi

IJTC houdt op zaterdag 28 maart het Voorjaarstoernooi. Het bestuur neemt volgende week een beslissing of het toernooi (mogelijk in aangepaste vorm) door gaat. Hierbij wordt rekening gehouden met de laatste adviezen van de regering, het RIVM en tennisbond KNLTB.

Trainingen

Afgelopen week zijn de tennistrainingen weer begonnen. Deze worden gegeven door Breakpoint. De tennisschool beslist of de trainingen (in aangepaste vorm) doorgaan. Leden die lessen volgen worden persoonlijk op de hoogte gehouden.

FTO-competitie

Namens IJTC doet een team mee aan de hallencompetitie van FTO. De organisatie heeft besloten om de competitie per direct te stoppen. Voor onze leden betekent dit dat de laatste wedstrijd op zaterdag 21 maart in Emmeloord is afgelast.

KNLTB-competitie

De tennisbond heeft alle officiële wedstrijden tot en met 31 maart afgelast. Dit heeft geen directe gevolgen voor leden van IJTC. De Voorjaarscompetitie gaat vooralsnog door. De KNLTB volgt hier in het advies van RIVM en NOC*NSF.

Heb jij vragen? Neem contact op met een van onze bestuursleden!